Поетапно, в рамките на 3 или 4 конкурсни пакета, ще започнем

...
Поетапно, в рамките на 3 или 4 конкурсни пакета, ще започнем
Коментари Харесай

Затворите назначават 200 нови надзиратели

" Поетапно, в границите на 3 или 4 конкурсни пакета, ще стартираме запълването на тези нови 200 щатни бройки за пандизите ". Това разгласи министърът на правораздаването Данаил Кирилов при сключване на съглашение сред министерството и трите синдиката към пандизите, съобщи организация " Фокус ".

" Имаме подготвеност във връзка с нормативното обезпечаване, открили сме, дружно с Министерски съвет, текста на постановлението, с което ще ни се промени щатът за тези 200 бройки. Това ще стане поетапно с 50-70 бройки на 3 или 4 пъти. Първата чакаме да е в първото тримесечие - добави Кирилов. - Радвам се, че във връзка с спомагателното материално стимулиране стигнахме да равнене при двете дирекции. Мисля, че този развой би следвало да продължи. "

Кирилов е внесъл искане за тълкувателно решение от Гражданска гилдия на Върховния касационен съд (ВКС) във връзка с разногласията, свързани с нощния труд на чиновниците в пандизите. " Смятам, че в един измерим порядък от време висшите съдии ще се произнесат еднопосочно по режима на това в допълнение заплащане, с цел да нямаме разногласия ", уточни той.

Министърът изрази признателност за взаимоотношението и коооперативността, само че напомни, че разговорът сред министерството и трите синдиката не всеки път е вървял безпрепятствено. " Били сме изправени пред решение на тежки въпроси, само че считам, че сме ги обсъждали добросъвестно и, че от наша страна беше положено оптимално вероятното изпитание да удовлетворим, в случай че не напълно, най-малко отчасти огромна част от настояванията на синдикатите ", добави министърът.

Кирилов уточни, че това е първият път, в който министерството подписва общо съглашение и с трите синдиката на пандизите, и добави, че действието му ще е в действие за идващите три години. " Тоест при всички положения дава по-голяма непоклатимост и убеденост във взаимоотношенията ни ", означи той.

По думите му хубавите неща, които са се случили в министерство на правораздаването, са с помощта на премиера Бойко Борисов. Кирилов увери, че желанията и посоката на синдикатите и министерството са в едно направление, само че и добави, че е належащо да се работи за развиване.

" Разчитам на вашите познания и престиж измежду чиновниците в системата. Мисля, че базовите предпоставки да успеем са налице ", добави той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР